KIK VAGYUNK

Connecting Smarter

Materials as a Services (MaaS) stratégiánk célja, hogy alapanyag kereskedő vállalatból partnereink első számú alapanyag szolgáltatójává váljunk. Ez azt jelenti, nemcsak az anyagellátással foglalkozunk, hanem minden egyéb szolgáltatással, amelyre az ügyfeleinknek szükségük lehet: a készletek és az ellátási lánc teljes menedzsmentjével, a termékek megmunkálásával és az üzletmenetet segítő digitális megoldások kidolgozásával.

Számunkra a vevőközpontúság első számú prioritás! Partnereinkkel együtt gondolkodva oldjuk meg a kihívásokat, és személyre szabott ipari szolgáltatás csomagokat kínálunk. Így ügyfeleink az alaptevékenységükre és a további üzletfejlesztésre tudnak koncentrálni.

I. Automatizált anyagáramlás partnerünkre szabott szoftver segítségével

Mit jelent ez a gyakorlatban? Szlovák leányvállalatunk vasúti szektorban tevékenykedő partnere vonalkódos technológiát vezetett be az anyagáramlás nyomon követésére a gyártáson át, a minőségellenőrzésen keresztül egészen a kiszállításig.

A projekt megvalósításához a thyssenkrupp Materials Slovakia az ügyfél igényeinek és folyamatainak részletes elemzése után egy teljes, rendszerbe integrált megoldáscsomagot dolgozott ki. A kínált szolgáltatás a partner belső logisztikai rendszerével kompatibilis, a vonalkóddal címkézett anyagok szállítását támogatja a testre szabott szoftver segítségével. Ez a szoftver képes átalakítani a thyssenkrupp Materials Slovakia szállítási okmányainak és ellenőrzési tanúsítványainak rendszeradatait.

Ügyfelünk visszajelzései pozitívak, amelynek rendkívül örülünk. Az első sikeres tesztprojekt után szeretnénk a digitalizált szolgáltatást azon további ügyfeleinknek kínálni, akik szintén vonalkód technológiát alkalmaznak, és intelligens rendszer segítségével magasabb szintre szeretnék emelni a vonalkóddal kapcsolatos folyamataikat, hogy precíz anyagáramlás-szabályozást érhessenek el.

II. A gyártási folyamatok és az erőforrás felhasználás optimalizálása

Szlovákiában is tevékenykedő nemzetközi partnerünk mérnöki tevékenységgel illetve daruk, sebességváltók és hajtótengelyek alkatrészeinek gyártásával foglalkozik. Az együttműködésünk során ügyfelünknek az alapanyagok értékesítése mellett további szolgáltatást nyújtottunk: optimalizáltuk gyártási folyamatait és erőforrás-felhasználását.

Az együttműködésnek köszönhetően partnerünk a korábbinál rövidebb idő alatt, nagyobb rugalmassággal tudja kiszolgálni ügyfeleit. Továbbá a gyártási folyamat szakaszára korábban elkülönített erőforrásokat a későbbi, nagyobb értékteremtő folyamatokra tudja fordítani. Ennek eredményeként nemcsak a vállalati erőforrások felhasználása optimalizálható, hanem az ügyfélkiszolgálás is. A gyártási folyamatokhoz kapcsolódó szolgáltatások mellett logisztikai szolgáltatásokat is nyújtottunk, többek között raktározási, JIT szállítási szolgáltatásokat, amelyeknek köszönhetően partnerünk képes minimalizálni a raktárkészleteket.

III. Vízsugárral történő alakos vágás

Német tulajdonú ügyfelünk Magyarországon működő részlegénél nyertünk el szolgáltatás központú üzletet. Vevőnk autóipari és elektronikai projektekben vesz részt, tevékenysége nagyméretű munkadarabok gyártásától egészen gépek és gépegységek összeszereléséig terjed.

Az elnyert projekt részeként öntött, síkbamart, védőfóliás alumínium vastaglemez (5083) alkatrészeket szállítottunk, rajz szerint vízsugárral méretre vágva. Két lemezvastagság közül a vékonyabb (20 mm) raktári tétel volt, viszont a vastagabb (41 mm) egyedi méret, amit egyedi vevői igény alapján szereztünk be. Az alkatrészek kiinduló méreteit a budapesti megmunkáló központban daraboltuk, majd a rajz szerinti végleges külső és belső alakot bérmunkapartner bevonásával, vízsugaras vágással készítettük el.

Számunkra a legfontosabb, hogy a vevőnk elégedett volt szolgáltatásunkkal, és az eredeti ütemezésnél is gyorsabban hívta le a mennyiségeket.

IV. Precíziós vágású PE300 anyagok partnerünk gyártási folyamataira szabva

Az utóbbi években egyre népszerűbbek az olyan modern anyagok, mint az ipari és magasépítészeti műanyagok és a hozzájuk kapcsolódó szolgáltatások. Ebben kínáltunk új perspektívát egy ügyfelünknek.

A 2013-ban alapított partnerünk fő profilja a gépszerkezetek tervezése és megvalósítása. Az új alapokra helyezett együttműködés előtt a tőlünk megvásárolt anyagokat házon belül vágta, amely lekötötte teljes kapacitását, és korlátozta az új üzletszerzési lehetőségeket. Olyan megoldást ajánlottunk számára, amely által időt takarított meg: precíziós vágású, PE 300 anyagunk folyamatosan rendelkezésre állt a partner gyártási folyamataiban való azonnali felhasználásra.Ez pedig lehetővé tette, hogy ügyfelünk egyszerre több projekten hatékonyan dolgozhasson idő és energia felszabadításával.

MaaS

Mit jelent a Materials as a Service (MaaS) munkatársaink számára?